voorjaarsgroenten

Het oogstfeest is begonnen, vandaag thuisgekomen met: doperwten, peulen, koolrabi, worteltjes, bosui, sla en bieslook.

Eerst nog een vervelend klusje afwerken, de erwtjes doppen en ondertussen iets lekkers bedenken .

Het is weer gelukt, we hebben net een heerlijke groentesallade op met lamscoteletjes.

Er is ingegaan:

Peulen, paar worteltjes, koolrabi, wat doperwtjes, knoflook en ui. pijnboompitjes, bosui.

Eerst wat water opzetten met halve groentebouillonblok. Ondertussen koolrabi schillen en in blokjes snijden, ui en knoflook fijnsnijden, worteltjes in stukjes snijden. Pijnboompitjes in droge pan roosteren.

Als het water kookt, dan de peultjes 2 min. in het water, peultjes eruit, dan worteltjes en koolrabi 3 min. in de laatste minuut de doperwten toevoegen.

Gooi het water niet weg maar vang het op, een lekkere drinkbouillon of een basis voor een soepje of risotto

Ovengril voorwarmen, vlees op gril klaarzetten, als de gril heet genoeg is, de lamscoteletjes 3 min. aan elke kant grillen.

Ondertussen in wokpan de ui en knoflook fruiten, niet zwart laten worden.

Groente toevoegen en kort roerbakken op het laatst beetje oestersaus toevoegen en nogmaals goed doorroeren.

Borden opmaken met aan de rand wat sla, groente verdelen, lamscoteletjes rangschikken, pijnboompitjes en de bisui of bieslook erover strooien.

Eet smakelijk.

# wij hebben alleen groente en vlees gegeten, je kunt er eventueel gebakken aardappels of wat rijst of couscous bij serveren.

   In plaats van lamsvlees kun je ook reepjes kipfilet wokken.

Eet smakelijk, en laat eens weten wat je er van vind.