Lasagne met rucola

Vandaag weer een heerlijk gerecht gemaakt met rucola uit eigen tuin. Eenvoudig te maken, rijk van smaak.

Nodig voor 2 personen:

6 lasagne vellen, blikje tonijn op water, gerookte kipfilet, rucola, mayonaise, chilipoeder, citroensap, olijfolie, balsamicoazijn, mosterd, bieslook

Rucola wassen en laten uitlekken of door de slacentrifuge. lasagne bladen 7 min koken, ik smeer ze een beetje in met olie zodat ze niet aan elkaar plakken in het water. Ondertussen tonijn laten uitlekken, in kom doen en schep mayo erin, beetje chilipoeder naar eigen smaak eventueel beetje zout, wat citroensap en wat fijngesneden bieslook goed doorroeren of even de staafmixer erin. Beetje dressing maken van olie, azijn en mosterd voor de rucola.

Op twee borden beetje rucola, wat dressing erover druppen, dan 1 lasagneblad erop leggen, bestrijken met tonijnmengsel en beleggen met paar plakjes gerookte kip, rucola erover,dressing druppen en wwer lasagneblad, op deze manier alles stapelen, bovenop afwerken met rucola.

Je kunt verder garneren met olijven, pijnboompitjes, pecorino kaaskrullen.

Eet smakelijk.

# de tonijn kun je ook een beetje mayo met creme fraiche mengen of mayo met tomatenketchup wel steeds proeven voor het goede resultaat.