courgettesoep

Als er veel courgette tegelijk rijp zijn, of ze zijn wat te groot geworden dan zijn ze prima om soep van te maken.

Was de courgette goed, snijd ze in stukjes en doe in een pan met een paar lepels water.

Breng het geheel aan de kook en af en toe even roeren zodat het niet aanbrand.

Voeg paar groentebouiilon tabletten toe afhankelijk van de hoeveelheid.

Na ongev. 20 min. is het wel gaar. pureer dan met destaafmixer.

Verdeel in porties om in te vriezen.

Soep bereiden:

Sjalotje en teentje knoflook fruiten niet laten kleuren, wat kerrypoeder toevoegen, even meefruiten( hoeft niet, is een variant) soep uit de vriezer (of vers) erbij doen aanlengen met wat water goed verwarmen. Op het laatst een scheut room toevoegen en naar smaak wat peper en zout. Je maakt de soep helemaal lekker door toevoeging van gerookte zalmsnippers.

Eet smakelijk.

De basis voor de soep is ook lekker om een pasta saus van te maken of te kombineren met een basis voor tomatensoep