pastinaak

Pastinaak is een van de vergeten groenten, waarom die vergeten is weet ik niet want hij is wel erg lekker.

Vandaag een goed gelukt experiment gedaan met pastinaak puree en dat viel goed in de smaak.

 

Nodig: pastinaak, sjalot, mager rookspek, olijfolie wat peper en wat room.

 

Bereiden: Sjalot en spek fijn snijden, pastinaak schoonmaken en in blokjes snijden. Olijfolie verwarmen en sjalot en spekjes samen fruiten niet laten bruinen, pastinaak erbij even meefruiten en dan wat warm water erbij en aan de kook brengen samen met halfgroentebouillon tablet. ongeveer een kwartiertje koken dan kontroleren of de pastinaak zacht is. afgieten en met de mixer pureren, wat peper erbij en een scheut room daarna nog even goed doorroeren. Eventueel verder op smaak brengen met wat zout. Ikzelf vind het zout van het spek voldoende.

Erg lekker met rode kool en runder rollade.

Eet smakelijk

* een nieuwe variant: pastinaak, winterwortel, stengel bleekselderij, sjalot, knoflook, paar spekreepjes, groentebouillonblok, peper.

Alles kleinsnijden, sjalot, spek en knoflook fruiten in wat olijfolie, de overige groenten toevoegen, garen, mixen en klont boter erdoor.

Eet smakelijk.

 

* De puree is ook lekker met wat doperwten erdoor, meekoken en mee pureren dan wordt de smaak wat zoeter

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb