Andijvie

Wij kweken een lekkere krulandijvie, zodra de andijvie kropvorming vertoond bind ik de bladeren bijeen met een touwtje zodat we mooie blanke en malse andijvie krijgen, heerlijk om rauw in een stampot te verwerken of als salade te eten.

Stampot rauwe andijvie

Nodig: Hoeveelheden naar behoefte en personen.  kropje andijvie, aardappels, ui of sjalot, 2 teentjes knoflook, beetje mager ontbijtspek in stukjes, wat gele curry pasta (toko) room, eventueel boter.

Aardappels schillen en koken, Andijvie heel fijn snijden, ui en knoflook fijn snijden en samen met de spekjes en de curry pasta zachtjes fruiten.

Als de aardappels gaar zijn dan fijnstampen, andijvie en ui massa toevoegen en goed door elkaar stampen, wat room en eventueel klont boter erbij doen. Even proeven en eventueel wat zout en peper toevoegen.

Op het vuur de stampot nog even goed doorwarmen.

Lekker met b.v. een karbonade of een lekkere gehaktbal

Eet smakelijk