Tiroler Gröstl

Grostl op zijn Roosendaals.

Tijdens vakanties in oostenrijk hebben wij altijd heerlijk gegeten van de Tiroler Grostl. Natuurlijk werd het recept thuis uitgeprobeerd.

Nu wordt er naar hartelust mee gevarieerd het is een geweldig gerecht om b.v. restjes op te ruimen.

Hier een van de variaties:

Nodig: aardappellen, ui, varkensvlees restje of vers, of kipfilet, spekreepjes, beetje mais (klein blikje), kidney beans(klein blikje), geraspte wortel, ketjap, peper, boter

Hoeveelheden naar behoefte.

Aardappel schillen en in kleine blokjes snijden, 2 minuten koken en afgieten.

Ondertussen in pan boter smelten en aardappels bakken. ondertussen ui pellen en fijnsnijden, spekreepjes snijden, wortel raspen. Het vlees kleinsnijden en in een andere pan bakken.

Na 10 min. de ui en spek aan aardappels toevoegen even meebakken dan wortel toevoegen en meebakken. op het laatst mais en bonen en vlees toevoegen en alles goed doorwarmen. Op smaak brengen met peper, en scheutje ketjap.

Ik voeg geen zout toe, voor ons is het zout uit het spek meer dan genoeg. Het is ook erg lekker om een spiegelei erop te bakken.

serveren met sla, eet smakelijk.

Je kunt varieren met: paprika, bleekselderij, courgette, in plaats van peper wat sambal.

Maak jouw eigen website met JouwWeb