Spinazierolletjes

Spinazierolletjes met ham en mozzarella

Een Italiaanse basis met een oosters tintje.

De basis van dit recept komt uit de Allerhande, aangevuld met wat eigen fantasie, zonder toevoeging van zout de kruiden brengen de smaak.

Voor 2 personen.

Ingredienten: spinazie vers van het land, lekkere gekookte ham, bol mozzarella, paar tenen knoflook of sjalot, thai red curry, thaise basilicum, zongedroogde tomaat, ovenschaal

Bereiden:

Spinazie wassen en laten uitlekken( kan al eerder op de dag) knoflook of sjalot fijn snijden, zongedroogde tomaat weken en fijn snijden, oven gril voorwarmen, Sjalot of knoflook fruiten in olijfolie samen met lepeltje red curry zachtjes laten bakken tot het glazig wordt en heerlijk geurt. Knof of sjalot uit de pan nemen en bewaren, in dezelfde pan spinazie even roerbakken tot de spinazie geslonken is. Vocht uit de spinazie drukken met b.v. houten lepel. Op een plankje 2 plakken ham naast elkaar leggen, spinazie erop en wat zongedroogde tomaat, wat basilicum en knoflook of sjalot dan oprollen en in ovenschaal leggen, dit nog een keer herhalen. Mozzarella in plakken snijden en op de rolletjes verdelen, schaal onder de gril schuiven en de kaas laten smelten/ kleuren.

Dit smaakt heerlijk met wat tagliatelle of aardappelpuree.

Eet smakelijk