Fietsbloem.jouwweb.nl
Home » Tuinieren op de Mollenhof » Tuin babbels

Tuin babbels

Een onkruid is een plant die daar groeit waar je nou net niet wil dat hij groeit, thuis in de tuin of in de moestuin.

 

 2016

Het weer in januari is ongewoon zacht. Dagelijks maak ik een rondje op de tuin om de muizenklemmen te controleren. Vorig jaar zijn alle pastinaken en schorseneren door de muizen genuttigd. dit jaar kan ik er dankzij een paar muizenklemmen zelf van genieten. Door het zachte weer groeit de in dec. gezaaide veldsla gewoon door. Onder een plastic tunneltje staat nog wat andijvie en ook daarvan blijf ik oogsten. slechts een week hebben we wat vorst. Wel waait het steeds hard en valt er veel regen. Temperaturen komen in de laatste week van januari boven de 10 gr. 25 januari is het zelfs 14 gr, het lijkt wel voorjaar heerlijk in het zonnetje uit de wind buiten de lunch genuttigd.

2015

Door omstandigheden deze maand niet op de tuin geweest

 

2014 

De eerste dag van het nieuwe jaar begint met wat regen en een temperatuur van 9 gr, eigenlijk best lekker weer om iets in de tuin te doen maar vandaag nog even niet, eerst de laatste appelbeignets en hapjes opmaken de oliebollen hebben we dit keer overgeslaan. 2 jan. lekker te voet naar de tuin, gezellig koffiedrinken en over het molenbeekpad weer naar huis. Het is nog steeds 10 gr, te warm voor de tijd van het jaar af en toe valt er wat regen. De laatste week van januari geeft nog een beetje winter, het vriest in het noorden van het land bij ons is het net rond 0 gr. De schorseneren zijn allemaal geoogst en gegeten, we hebben nog een paar pastinaken en wat wortels voor februari. Er is ook nog wat veldsla. Het fijne van een zachte winter is dat je kunt blijven oogsten.

2013

Januari begint warm na de eerste week slaat de winter toe en dat nodigt niet uit om iets op de tuin te gaan doen. Terwijl we gedoemd zijn binnen te zitten, zoeken we de zaden uit, sorteren op zaaitijd en maken plannen voor het nieuwe seizoen. We worden ook getrakteerd op een flink pak sneeuw, dat is een goede isolatie voor de planten en levert ook wel mooie plaatjes op. 

 

2012

Op de laatste dag van januari         

is het dan toch nog winter dus

nog snel even wat preitjes uit de

grond gehaald.